Varberg Calling for Peace

Fredskonferensen Varberg Calling for Peace – tre dagars samtal om fred med anledning av 100-årsjubileet av fredskongressen i Varberg 1915. Sveriges kristna råd är arrangör för två programpunkter om Interreligiöst fredsarbete på eftermiddagen söndag 25 oktober.

vbgcallingforpeace_loggaochsymbol (1)

Internationellt fredsforum Varberg är en mötesplats för utbyte av tankar, erfarenheter och kunskap om fred. Fredspristagaren Leymah Gbowee, Cirkus Cirkör och en mängd andra intressanta talare och artister kommer till Varberg 23-25 oktober. Välkommen du också!

Läs mer om Varberg Calling for Peace
www.varberg.se/varbergcalling

Sverige kristna råd är arrangör för två seminarium om Interreligiöst fredsarbete på eftermiddagen söndagen den 25 oktober.

Interreligiöst fredsarbete – panelsamtal kl. 13.45-14.15
Vilka utmaningar och möjligheter finns i religionernas samverkan och dialog? Hur ser det interreligiösa fredsarbetet ut; globalt, nationellt och lokalt? Vilka ringar på vattnet gav Vägra hata, när ledare för religiösa grupper i Sverige tog avstånd från användandet av religiösa argument för att legitimera hat, våld och aggressivitet? Hur verkar vi för att religionsfientlighet, antisemitism och muslimhat inte ska fortsätta att spridas i Sverige?
Deltagare: Peter Borenstein, Interreligiösa rådet Göteborg, Yasser Hammoud, Interreligiösa rådet Göteborg, Karin Wiborn, Sveriges kristna råd, Yassir Awlin Singh, Unga som tror/Interreligiösa centret Göteborg m.fl.

Workshop med Tillsammans för Sverige kl. 14.15-15.15 Ett arbete på Fryshuset som vill ge ungdomar verktyg för interreligiös dialog med syfte att motverka främlingsfientlighet, rasism och extremism. Projektet utgår från mänskliga rättigheter och vill skapa möten mellan ungdomar för att använda religionen som en positiv kraft i arbetet kring fred och förståelse. Vi får höra personliga berättelser av tre unga från tre olika religioner. Workshopen leds av bland andra Noomi Gustafsson och Yasmine Moslih Launing från Tillsammans för Sverige

Arrangör: Sveriges kristna råd i samarbete med Svenska kyrkan och Interreligiösa centret Göteborg

Läs programmet: Varberg Calling for Peace program

Det här inlägget postades i Evenemang, Fred. Bokmärk permalänken.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page